Hoeveveld 3
6584 GH Molenhoek

Telefoon
06-11423934

Spreekuur: uitsluitend volgens afspraak

Wie is Dr. K.D. Liem?

Dr. K.D. Liem

Dr. K.D. Liem is opgeleid tot reguliere arts aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in kindergeneeskunde en neonatologie. Hij is gedurende 32 jaar actief geweest als kinderarts-neonatoloog op de afdeling neonatologie van Radboudumc te Nijmegen met aandachtsgebied neonatale neurologie (hersen aandoeningen bij pasgeborenen). Daar heeft hij de functie van o.a. chef de clinique, hoofd subafdeling neonatologie en associate professor in de Neonatologie vervuld.

In 2010 heeft hij besloten om de opleiding medische acupunctuur te volgen, omdat hij van overtuigd is, dat acupunctuur een waardevolle aanvulling is op de reguliere geneeskunde. Hij heeft 2 diploma’s medische acupunctuur behaald. Omdat hij als kinderarts zich vooral wil gaan richten op acupunctuur behandeling bij kinderen heeft hij ook cursussen van kinderacupunctuur gevolgd. 

Daarnaast volgt hij regelmatig bijscholingen en internationale kongressen van medische acupunctuur. Hij is in 2019 in Shanghai (China) geweest om gedurende 3 weken ‘The 2019 Traditional Chinese Medicine Workshop For High-End Professionals Along The Belt And Road’ te volgen aan de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.

Hij is lid van de beroepsverenigingen Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) en Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Hij is secretaris van WAVAN en ook de voorzitter van de wetenschappelijke commissie van WAVAN.

Ondanks zijn pensioen als kinderarts-neonatoloog van Radboudumc in 2019, wil hij met zijn kennis over medische acupunctuur een bijdrage leveren om de klachten van zieke kinderen en volwassenen te helpen verlichten en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Dat hij de kennis heeft zowel van de reguliere geneeskunde als van de medische acupunctuur kan gezien worden als een groot voordeel, want hij is dan in staat om de voordelen van beide werelden te combineren ten gunste van de zieke mensen. Daarom is hij in 2019 als BIG-geregistreerde arts begonnen met een eigen praktijk medische acupunctuur. Bij zijn praktijk zijn zowel kinderen als volwassenen welkom.

In 2019 is hij geridderd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Opleidingen


1973-1980:   Studie geneeskunde aan Radboud Universiteit te Nijmegen

1980-1985:   Specialisatie kindergeneeskunde, Radboudumc Nijmegen

1985-1987:   Subspecialisatie neonatologie, Radboudumc Nijmegen

2010-2011:   Basis vakopleiding Traditioneel Chinese Geneeswijze, Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-bai

2011-2013:   Opleiding Medische Acupunctuur, Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV)

2016-2018:   Opleiding Wetenschappelijke Medische Acupunctuur, Wetenschapplelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) i.s.m. Deutsche Ärztegesellschaft für Akupunktur (DÄGFA)

Gevolgde cursussen

2014:            Praktische cursus schedel acupunctuur

2017:            Acupuncture in the treatment of children

2017:            Shionishin: pijnloze kinderacupunctuur